Dodjela Novinarske nagrade Srđan Aleksić 2014

Vijesti0 comments

Banjalučkom novinaru i kolumnisti portala “Buka” Draganu Bursaću je sinoć u Banjaluci uručena ovogodišnja novinarska nagrada “Srđan Aleksić” za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama u društvu.

Bursać je rekao da je nagrada “Srđan Aleksić” najznačajnija novinarska nagrada u BiH.

“Nisam ni svjestan šta me zadesilo, ali u pozitivnom smislu. Ova nagrada je za mene nešto posebno i nešto što obavezuje”, istakao je Bursać.

Dragana Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banje Luke podsjetila je da Mreža za izgradnju mira BiH od prošle godine organizuje dodjelu novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u društvu, koja se ove godine organizuje u sklopu USAIDovog projekta Pro Budućnost.

Ona je rekla da je na ovogodišnji konkurs stiglo devet kvalitetnih prijedloga organizacija civilnog društva.

Predstavnik USAID-a u BiH Džej Sing izjavio je da je ova agencija ponosna što može podržati i priznati novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”, jer treba promovisati poštenje, otvorenost i istinu, što su preduslovi za izgradnju mira.

Svečanosti dodjele novinarske nagrade “Srđan Aleksić” i promociji kampanje Republike Srpske protiv govora mržnje na internetu prisustvovali su predstavnici nevladinih organizacija, predstavnici vlasti i medija.

Svečanost se održava povodom 21. septembra – Međunarodnog dana mira i Evropskog dana akcije protiv islamofobije i vjerske netrpeljivosti.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.