Marionete društva

VijestiKomentari isključeni za Marionete društva

“Da li mi stvarno želimo živjeti u prošlosti, tj. slici koju nam određuju mediji i vlasti koji nam boje misli bojama koje njima odgovaraju? Sa sigurnošću mogu reći da smo svi mi, ili barem većina postali predmet manipulisanja medijske propagande i državnog sistema koji nama upravljaju kako njima odgovara. Ne dopuštaju nam da dođemo do zajedničkog konsenzusa koji bi itekako bio od koristi. Oni nas neprestano i perifidno kljukaju prošlošću ne dozvoljavajući nam da se odmaknemo od nje, a kao posljedicu toga imamo življenje sa mržnjom i agonijom.”

Učesnica Boot kampa za mlade lidere/ice IV Nerma Džaferović iz Gradačca, napisala je inspirativan članak o stanju mladih u društvu u Bosni i Hercegovini, nedostatku kritičke svijesti te o uticaju medija na proces pomirenja.

Članak je nastao nakon Boot kampa za mlade lidere/ice IV održanog od 13. do 17. marta 2018. godine, organizovanog od strane Helsinškog parlamenta građana Banja Luka u pansionu “Krušik”, blizu Modriče u okviru kojeg je autorica imala priliku da razvije svoje vještine i znanja na polju pomirenja, liderstva, komunikacije i diskriminacije, upotrebe fotografije i specifične Photo-Voice metodologije zajedno sa mladima iz lokalnih zajednica: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak, a u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ podržanog od strane Američke ambasade BiH.

Njen rad možete čitati na stranici Mreže za izgradnju mira: http://www.mreza-mira.net/vijesti/kutak-za-aktivistice-i-aktiviste/marionete-drustva/

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.