Modul 1 – Mediji, zagovaranje i liderstvo

Arhiva0 comments

U Banjoj Luci je u nedjelju 22. aprila završen prvi modul Akademije za političke lidere/ke koji je prošlo 25 mladih iz različitih političkih paritija. Na prvom modulu Akademije su obrađene teme koje se tiču medijskog predstavljanja, saradnje sa novinarima, političkog govora, moći ubjeđivanja i zakonske regulative koja uređuje medijski prostor.
Na petodnevnim predavanjiima polaznicima Akademije su o medijima, političkom govoru, liderstvu i poslovnom oblačenju govorili: prof. dr Besim Spahić (Fakultet političkih nauka u Sarajevu), poslanik u Domu naroda BiH Mladen Ivanić, urednici Alternativne televizije Vlatko Vukotić i Vladimir Šušak, politička analitičarka Tanja Topić, predstavnica Regulatorne agencije za komunikacije Dunja Mijatović, predstavnica Udruženja BH novinara  Borka Rudić, predstavnica Modne agencije Fashionweek Sarajevo Amela Rudan, mr Đorđe Pavićević (Fakultet političkih nauka u Beogradu), dr Nikola Mojović (Pravni fakultet u Banjoj Luci), Boro Bronza (Filozofski fakultet Banja Luka – odsjek za istoriju), te novinari Dragana Dardić i Milorad Milojević. U toku modula za polaznike je upriličena i projekcija filma „Poljednji škotski kralj“ i gostovanje u  emisiji RTRS „Oči u oči“ u kojoj je gost u studiju bio prvi zamjenik viskog predstavnika za  BiH Rafi Gregorijan.
Inače, cilj Akademije za političke lidere/ke je da obuči mlade aktiviste političkih partija vještinama koje nisu zastupljene u formalnom obrazovanju, a potrebne su im u njihovom javnom angažmanu. U sklopu Akademije biće organizovana još tri modula, a sljedeći je posvećen pitanju evropskih integracija. Ovaj modul kreirao je glavni pregovarač BiH za EU Igor Davidović.
Sastavni dio projekta je i on-line akademija, koja obuhvata forum i chat diskusije na teme iz dnevno-političkog života, kao i iz oblasti koje će se obrađivati u toku modula. Projekat se realizuje uz finanskijsku podršku švedske fondacije Olof Palme.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.