Pomirenje

VijestiKomentari isključeni za Pomirenje

“Bosna i Hercegovina je uistinu posebna zemlja i ne samo posebna već bogata zemlja. Zemlja bogata različitostima. Pomirenje u BiH se temelji na različitostima ljudi, stoga trebamo se „ujediniti“ u različitostima.”

Inspirisan Boot kampom za mlade lidere/ice III, o pomirenju u Bosni i Hercegovini piše Nemanja Aranđelović, učesnik kampa iz Usore.

Više čitajte na: http://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/pomirenje/

Nemanja je učenik srednje mješovite škole “Stjepan Radić” iz Usore i u svome radu proces pomirenja deskriptivno poredi sa procesima prirodnog rasta i nadogradnje u prirodi, kako to on kaže: “Bosansko – hercegovačka „ biljčica “ već duži niz godina se bori za život i na izmaku je snaga . Mi smo sunce , voda i plodna zemlja , dakle sve potrebno kako bi se „biljčica“ mira održala na životu.”

Nemanja je zajedno sa još 22 mladih ljudi iz 8 lokalnih zajednica BiH u periodu od 28. novembra do 03. decembra 2017. godine u etno selu “Kotromanićevo” učestvovao na Boot kampu za mlade lidere/ice III te slušao predavanja iz  oblasti: liderstva, pomirenja, komunikacije, diskriminacije te upotrebe fotografije putem specifične Photo Voice metodologije, u sklopu projekta “Foto glasovi za mir”, podržanog od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.