Potpisan Sporazum o saradnji

VijestiKomentari isključeni za Potpisan Sporazum o saradnji

Predstavnici  četiri nevladine organizacije iz Banja Luke – Helsinški parlament građana, Genesis Project, IN Fondacija i Organizacija amputiraca UDAS, udružene u  Konzorcijum s ciljem transformacije lokalnih zajednica, danas, 2. jula 2019. su potpisali formalni sporazum. Riječ je o prvom Konzorcijumu u Bosni i Hercegovini.

Navedene organizacije aktivnosti usmjeravaju prema različitim ciljnim grupama, svojim specifičnim pristupom i metodologijama rada okupile su se oko zajedničke ideje s ciljem transformacije ciljanih lokalnih zajednica sa aspekta društvene povezanosti i ekonomskog osnaživanja. Zajednički cilj Konzorcijuma je osnažiti socijalnu koheziju i otpornost zajednica, povećati toleranciju, osnažiti lokalne aktere za promjene i stvoriti prostor za zajedničke lokalne intervencije.

Na osnovu inovativnih metodologija navedenih partnerskih organizacija i programskih pristupa usmjerenih na najugroženije članove bh. zajednica u postizanju snažnog i održiovg uticaja, želimo da kroz Konzorcijum pojačamo naše individualne pristupe i nudimo novi, sveobuhvatni i napredni sistemski pristup, pokazujući tako svojim primjerom da udruživanje stvara sinergijske efekte, donosi novu vrijednost i snagu.

Vjerujemo da će ovaj pristup postati primjer dobre prakse te da će i povećati kapacitete lokalnih zajednica za rješavanje različitih izazova u cilju stvaranja društva koje uključuje sve svoje građane i građanke.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.