„Pozdravljam i podržavam!“ poruka je sa Žive biblioteke u Kupresu

VijestiKomentari isključeni za „Pozdravljam i podržavam!“ poruka je sa Žive biblioteke u Kupresu

Danas je u Srednjoj školi u Kupresu održana još jedna u nizu Živih biblioetka na kome su pored učenika učestvovali njihovi profesori, te predstavnici Vijeće učenika i Vijeća roditelja iz ove škole.

Preko 40 učesnika Žive biblioteka imali su priliku da porazgovaraju i čuju životne priče naših šest „Živih knjiga“: bivšeg ovisnika, povratnice, člana porodice nestalih, mirovnjaka, setre koja je izubila brata i bivšeg logaraša.

Većina učesnika, a posebno učenika imala je pozitivne rekacija i pitala kada ćemo ponovo doći.

Jedna od učesnica je, nakon događaja, izjavila: „Ovaj događaj potpuno pozitivno djelovao na mene te mi pomogao da bolje sagledam druge strane i da se suosjećam sa drugima“.

Zahvaljujući ovakvim komentarima Živa biblioteka će nastaviti putovanje po Bosni i Hercegovini razbijajući predrasude prema drugima i drugačijima.

Živa biblioteka je održana u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Kultom iz Sarajeva.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.