Pres konferencija – Korupcija u oblasti obrazovanja

VijestiKomentari isključeni za Pres konferencija – Korupcija u oblasti obrazovanja

Poštovane/i,

Pozivamo vas na press konferenciju Account Monitoring tima “Obrazovanje” koja će se održati u subotu 9. decembra (Dan borbe protiv korupcije), u 12 h, u Helsinškom parlamentu građana Banjaluka (HCBL), ulica Bana Lazarevića 21, Banja Luka.

Na press konferenciji biće prezentovan monitoring primjene antikorupcionih procedura u obrazovnim ustanovama i institucijama u BiH i monitoring neregularnosti pri upisu u srednje škole i fakultete u BiH. Monitoring je pokazao da su četiri obrazovne institucije u BiH u 2016.  i prvoj polovini 2017. godine imale 200 prijava korupcije. Takođe, zaprimljeno je ukupno 518 žalbi prilikom upisa u školsku/fakultetsku godinu 2016/17 i 2017/18.  Potpuni podaci biće prezentovani na konferenciji za novinare.

Aktivnost je realizovao ACCOUNT Monitoring tim za oblast „Obrazovanje“, čiji je lider Helsinški parlament građana Banja Luka (HCABL). Press konferencija se organizuje u okviru Account Sedmice borbe protiv korupcije, kojom se obilježava Svjetski dan borbe protiv korupcije 9. decembar. U cilju podizanja svijesti o ovom bitnom društvenom problemu  i njegovom rješavanju molimo vas da medijski popratite događaj.

Pres konferenicija će biti organizovana u formi doručka sa novinarima.

Više informacija možete dobiti putem telefona 065/235-469 i e maila: azolja@hcabl.org

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.