Prikaz Rezultata

Lični podaci


Ime Snežana

Prezime Mišić Mihajlović

Datum rodjenja 12.12.1970.

Mjesto rodjenja Tuzla

e-mail snezana.misic@mdpinicijative.ba

Kontakt telefon 00387 65 682 729

Web site www.mdpinicijative.ba

Oblast djelovanja


Profesija - Inženjerka mašinstva, Magistrica u oblasti nauke o životnoj sredini

Oblast stručnosti - Dobra uprava, Učešće građana u odlučivanju, Ekologija, Upravljanje projektnim ciklusom

Oblast aktivizma - Učešće građana u odlučivanju, Promocija Aarhuske konvencije, Vodosnabdijevanje u ruralnim područjima

Obrazovanje

Nivo Institucija Oblast Godina završetka
Master, magistraturaCentral European UniversityPolitike i nauka o životnoj sredini1999
SpecijalizacijaLocal Government and Public Service Reform Initiative (LGI OSI), Budapest, HungaryUčešće građana u odlučivanju na lokalnom nivou2009
FakultetMašinski fakultet Sarajevo (1989-1992); Mašinski fakultet Tuzla (1993-1996)Energetsko mašinstvo1996
Srednja školaGimnazija “Meša Selimović” TuzlaPedagoški smjer1989

Neformalno obrazovanje

Oblast Organizacija Sertifikat Period trajanja od Period trajanja do

Dodatna znanja

Strani jezici Rad na računaru Druga znanja i vještine
EngleskiMicrosoft Word, PowerPoint, Excel

Profesionalno iskustvo

Naziv institucije Mjesto institucije Pozicija Period od Period do Opis aktivnosti
Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative DobojDobojKoordinator za projekte upravljanja okolišem2012Upravljanje projektima za promociju Aarhuske konvencije, učešća građana u odlučivanju, dobre uprave i ljudskih prava. Provođenje samostalnih istraživanja i analiza u pomenutim oblastima.
Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative DobojDobojIzvršna direktorica20062011Predstavljanje Udruženja, planiranje i izvještavanje prema Skupštini Udruženja i donatorima, upravljanje ljudskim resursima, namicanje sredstava za projekte i Udruženje, provođenje istraživanja i analiza, upravljanje projektima.
Ured Intercooperation-a, Doboj, BiH (Projekat razvoja opština u BiH - MDP podržan od strane SDC-a) Zamjenica menadžera projekta (2002-2005) Menadžerica projekta (2006-2008)20022011Dizajn edukativnih modula za lokalne aktere na teme dobre uprave i EU integracija; Podsticanje među-opštinskih inicijativa i projekata; Konceptualizacija, organizovanje i provođenje procesa vezanih za “policy” dijalog / vertikalnu integraciju dobrih praksi sa lokalnog nivoa; Odgovorna za finansijsko upravljanje MDP-a; Izrada godišnjih izvještaja.

Rezultati

Rezultati
Objavljeni radovi ( najvažniji): • Koautorica Priručnika za legalizaciju i upravljanje seoskim vodovodima (MDP Inicijative), 2014. • Autorica priručnika “Učešće građana u odlučivanju o okolišnim pitanjima” (REC), 2013. • Koautorica članka “Učešće građana i mjesne zajednice: komparativna studija” sa Shandanom Khan Mohmand (Institute of Development Studies), 2013. • Koautorica publikacije „Principi, uputstva i protokoli za učešće građana u odlučivanju na lokalnom nivou “, objavljen u okviru regionalnog projekta « Efektivno i održivo učešće građana», 2012. • Koautorica Priručnika za implementaciju Aarhuske konvencije u BiH. Objavljen 2012.g. uz finansijsku podršku OSCE-a. • Autorica policy studije „Učešće građana u Bosni i Hercegovini: Između tradicije i tranzicije“, LGI Budapest. • Koautorica članka „Komunikacija kao preduslov za učešće na lokalnom nivou: Slučaj Bosne i Hercegovine“, Media Centar Sarajevo, 2010. • Autorica članka „Na putu ka dvosmjernoj komunikaciji u lokalnoj zajednici”, objavljen na www.pulsdemokratije.ba. • Stručni doprinos prilikom izrade publikacije „Javno-privatno partnerstvo kao instrument za poboljšanje javnih usluga na lokalnom nivou“. SNV BiH i MDP Inicijative. 2009. • Autorica izvještaja o situaciji u oblasti upravljanja otpadom u opštinama Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Petrovo i Usora. Municipal Development Project / MDP, BiH. 2003.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.