Promocija kampanje za liberalizaciju viznog režima

Arhiva0 comments

Helsinški parlament građana Banja Luka u saradnji sa Građanskim paktom za Jugiostočnu Evropu je, u petak, 30. marta, organizovao prezentaciju kampanje za ukidanje viza koju već nekoliko godina vodi Građanski pakt za Jugoistočnu Evropu. Prezentacija je održana u klubu „Mister X“ i okupila je predstavnike studentskih, omladinskih i nevladinih organizacija iz Banjaluke.
Učesnicima ovog skupa je podijeljena knjiga “Najbolje priče iz reda za vize” u kojoj je objavljeno 20 najboljih priča odabranih na konkursu na kom su mogli da učestvuju mladi iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Albanije. Knjiga je prošle godine predstavljena i u Evropskom parlamentu.
Olja Homa, koordinatorica kampanje je predstavila web stranicu www.needvisa.net i aktivnosti dugogodišnje kampanje. Nakon toga je svoje iskustvo u apliciranju za vize, sa ucesnicima podijelila i koordinatorica Partnerskog omladinskog programa za BiH, Ljilja Predragović.
Posjetioci su imali priliku i da odigraju viznu igricu napravljenu specijalno za Kampanju i makar simbolično osvoje “taj mračni predmet želja” zvani šengenska viza. Promocija je završila bezalkoholnim koktelom uz muziku koju je birao DJ Shpiramaf iz Novog Sada.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.