U susret novom danu

VijestiKomentari isključeni za U susret novom danu

“Ulazim u autobus sa nekoliko nepoznatih lica – muk. Ne uspjedoh ni da se okrenem imadoh šta da vidim – potpuna buka. Tih 11 nepoznatih lica u prostoriji stare lovačke kuće kroz nekoliko minuta napravi žamor i smijeh. Ne vjerujete mi? Nisam ni ja, ali različitost nas prepozna i spoji, i ispriča jednu divnu priču. Miris moći da možemo da osvojimo svijet osjećao su u vazduhu, da možemo da pokorimo sve ružno što nam se nađe na putu i razdvaja nas. I imali smo moć, a sada kada imamo jedni druge, posjedujemo još veću i snažniju moć.”

Maja Lujić, učesnica je Boot kampa za mlade lidere/ice IV koji je u periodu od 13. do 17. marta 2018. godine, organizovan od strane  Helsinškog parlamenta građana Banja Luka u pansionu “Krušik”, blizu Modriče u okviru kojeg je autorica imala priliku da razvije svoje vještine i znanja na polju pomirenja, liderstva, komunikacije i diskriminacije, upotrebe fotografije i specifične Photo-Voice metodologije zajedno sa mladima iz lokalnih zajednica: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak, a u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ podržanog od strane Američke ambasade BiH.

Na kraju svoga rada Maja zaključuje: “Moć je sada na nama samima, a povezanost između nas je ostala, čak i kada smo se razdvojili, svako u svoj grad, ali okupan istim sunčevim zracima.”

Puni tekst njenog rada čitajte ovdje: https://www.hocu.ba/index.php/hocu.prostor/u-susret-novom-danu/

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.