Uspjeh udruženja građana u Banjaluci

VijestiKomentari isključeni za Uspjeh udruženja građana u Banjaluci

Na sjednici Skupštine Grada Banjaluka, održanoj 10. aprila 2019, odbornicu su glasali i usvojili izmjenjenu odluku Gradonačelnika o komunalnim taksama u Gradu Banjaluka, kojom se udruženja građana oslobađaju plaćanja komunalne takse.

Udruženja građana Centri civilnih inicijativa, Centar za životnu sredinu, Helsinški parlament građana Banja Luka,  Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile i Transparency international uputili su gradonačelniku Igoru Radojičiču inicijativu da se izmjeni prijedlog odluke o komunalnim taksama u dijelu koji se odnosi na visinu plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena udruženja građana, koju je on prihvatio i na sjednici Skupštine grada predstavio izmjenjenu odluku kojom su udruženja građana oslobođeni plaćanja komunalne takse.

Glavni argument pokretača inicijative za smanjenje ili ukidanje komunalne takse je bio da su udruženja građana neprofitni pravni subjekti i da se skladno tome ne mogu tretirati kao drugi pravni subjekti koji ostvaruju profit na osnovu svog rada.

Pozdravljamo odluku i Gradonačelnika i Odbornika u Skupštini Grada i nadamo se da će i u buduće podržavati kvalitetne prijedloge i inicijative udruženja građana.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.