VIKEND UZ BLASFEM

VijestiKomentari isključeni za VIKEND UZ BLASFEM

Od četvrtka, 14. do subote 16. juna u Banjaluci se održava drugi feministički festival Blasfem 2018.  Uz već prepoznatljiv slogan “Još jednom: lično je političko!”, osim iskustava iz radnih prava o kojima će govoriti radnice, pozivamo vas da ne propustite ni panele  “Žene i društvene mreže”, kao ni razgovore o militiraziciji, migracijama i participaciji.

Bilo da govorimo jezikom književnosti u žanrovski najrazličitijim formama, jezikom prevarnih i opljačkanih radnica nekadašnjih giganata koje pokušavaju da ostvare minimum prava i donesu marku u porodicu, jezikom blogerki i autorki na društvenim mrežama ili jezikom onih koje su odlučne u borbi protiv militarizacije, borba i rad ovih žena ne prestaju da inspirišu.

Projekcije kratkih filmova “Privatizacija, ženski rod, jednina”,  Azre Jašarević  i Sanje Horić  i “Kad ja umrem, radite šta hoćete”, Adele Jušić,  planirane su za petak uveče u 19.00 i 21.30”.  U subotu, od 12.00 do 17.00, na Švedskoj plaži na Vrbasu, dobru zabavu garantuju DJ Marie Cherie, ali i Smilja Brown, uz jogu na otvorenom.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.