Završen Boot kamp za mlade lidere/ice IV

VijestiKomentari isključeni za Završen Boot kamp za mlade lidere/ice IV

U okviru projekta “Foto glasovi za mir”, u periodu od 13 – 17. marta 2018. godine u pansionu “Krušik” u Mišićima održan je Boot kamp za mlade lidere/ice IV, na kojem je učestvovalo 12 mladih godišta 16-19 godina iz opština: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak. Učesnici/e kampa su imali priliku da uče o: komunikacijama, liderstvu, pomirenju te o specifičnoj photo-voice metodologiji koja koristi fotografiju za aktivizam i zagovaranje prema lokalnoj zajednici.

Učesnici/e kampa su uživali u kapacitetima pansiona “Krušik” od prostorija za rad preko soba za druženje do prostranih dijelova mini parka gdje su učesnici/e kampa imali priliku da u praksi fotografišu i primjene naučeno o photo-voice metodologiji te o drugim temama koje se tiču mladih u njihovim lokalnim zajednicama.

Fotografije učesnika/ca sa kamp možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/pg/hCaBL/photos/?tab=album&album_id=2478104965748682

Upratite pisane radove učesnika/ca kampa koji će u narednim danima izlaziti po raznim web portalima u Bosni i Hercegovini.

Projekat realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.