Završen Boot kamp za mlade lidere/ice III

VijestiKomentari isključeni za Završen Boot kamp za mlade lidere/ice III

Juče se završio Boot kamp za mlade lidere/ice III, koji je organizovan u etno selu „Kotromanićevo“ nadomak Doboja u periodu od 28. novembra do 03. decembra 2017. godine.  Boot kamp za mlade je treći po redu kamp koji Helsinški parlament građana Banja Luka implementira u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ .

Kamp je obuhvatio radionice na temu liderstva, komuniciranja, pomirenja, stereotipa i predrasuda. U sklopu projekta učesnici/e su imali i radionice na temu metodologije „Photovoice“ kao i radionice na temu fotografije, a nakon kampa planirana je i izložba fotografija na temu održivog mira koja će biti održana u sredinama iz koji dolaze učesnici kampa. Ukupno 22 učesnika/ce iz  lokalnih zajednica: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak je imalo priliku da se druži tokom prethodnih 6 dana, razmjeni iskustva iz svojih lokalnih zajednica.

Učesnici/e su i više nego zadovoljni sa organizacijom i aktivnostima na kampu i sa sobom u svoje lokalne zajednice nose pozitivne priče, izgrađene kapacitete i vještine da naučeno gradivo prenesu svojim vršnjacima/kinjama.

Helsinški parlament građana Banja Luka, uz podršku Američke ambasade u BiH, realizuje projekat “Foto glasovi za mir” (Photo voices for peace) koji je namijenjen mladim ljudima iz osam (8) opština koje se nalaze uz same teritorijalne granice zemlje: Doboj/ Maglaj, Usora/Doboj Jug, Modriča/Gradačac i Šamac/Domaljevac/Odžak.

Helsinški parlament građana će u narednih nekoliko dana objavljivati priče učesnika/ca sa kampa putem kojih oni govore o svojim iskustvima sa kampa ali i o svojim narednim koracima u budućnosti.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.