Budi dio Feminističke ture! Prijavi se i upoznaj Banjaluku iz jednog potpuno drugačijeg ugla!

VijestiKomentari isključeni za Budi dio Feminističke ture! Prijavi se i upoznaj Banjaluku iz jednog potpuno drugačijeg ugla!

Prvih 15 osoba koje se prijave će biti pozvane da 29. novembra 2021. u 13 časova krenu u šetnju centrom Banjaluke i čuju fenomenalne priče o ženama koje su uticale na razvoj grada.👭👭👭

Prijave (ime, prezime i broj telefona) možete poslati do 25. novembra 2021. na zumicevic@hcabl.org

U Banjaluci od 650 ulica samo 43 nose nazive po ženama (6,6%), a ovaj grad ima zaista mnogo žena koje su zaslužile da dobiju svoje ulice.

Pridružite se našoj turi, upoznajte znamenite žene Banja Luke, njihove doprinose i ono po čemu su „zadužile“ ovaj grad, a u zvaničnoj istoriji se rijetko ili nikako ne spominju.

Takođe, predstaviti ćemo vam i 📒 leksikon „100 žena, 100 ulica po ženama“ koji obuhvata priče o ženama koje su pomjerile granice u svojim lokalnim zajednicama širom BiH. Ovaj leksikon može biti odlična osnova za kreiranje feminističkih tura i u drugim gradovima BiH.

Feminističku turu Banjaluke u ime inicijative Mir sa ženskim licem/Peace with Women's Face organizuju Fondacija Udružene žene i Helsinški parlament građana BL.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.