Savjet za žensko preduzetništvo u Banjaluci: Na rukovodećim pozicijama u preduzećima 30% žena

Preduzetništvom u Republici Srpskoj bavi se veliki procenat žena, koje su na rukovodećim pozicijama u 30 odsto svih registrovanih preduzeća, izjavila je danas predsjednik Savjeta za žensko preduzetništvo u banjalučkoj Područnoj privrednoj komori Milena Vrhovac.

“To je otprilike i evropski prosjek, tako da smo jednim dijelom dostigli nešto evropsko. Sada je na nama da se međusobno umrežavamo, jačamo i tražimo veću institucionalnu podršku ne samo za preduzetništvo žena, nego uopšteno za razvoj preduzetništva”, rekla je Vrhovac.

Iz Savjeta za žensko preduzetništvo Područne privredne komore Banjaluka  poručuju da se društvo može ojačati jedino otvaranjem novih radnih mjesta i jačanjem standarda.

“Aplicirajući na projekte podrške ženama i iniciranjem žena da uđu u preduzetništvo stvaramo jedan motor razvoja društva, a samim tim i mogućnost stvaranja novih radnih mjesta”, rekla je Vrhovac.

Prema njenim riječima, prvi Sajam ženskog preduzetništva koji će biti održan u Banjaluci sredinom novembra biće prilika da se pokažu kolike su snage i koje su mogućnosti ženskog preduzetništva u Srpskoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti