Dodjela novinarskih nagrada „Srđan Aleksić“

tipura

Novinarske nagrade “Srađan Aleksić” za izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama, dodijljene su u petak 27. maja, na svečanoj ceremoniji u Banjaluci.

Ukupno je dodijeljeno 5 nagrada i jedna specijalna plaketa. Jednoglasnom odlukom petočlanog žirija prva nagrada za tekstove u štampanim medijima, koji afirmišu i promovišu profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH i dodijeljena je Aidi Tipuri, novinarki „Nezavisnih novina“ iz Banjaluke. Druga nagrada za tekstove u štampanim medijima pripala je Tanji Šikanjić, takođe novinarki „Nezavisnih novina“ iz Banjaluke, a treća Bojanu Rečeviću, novinaru dnevnog lista „Press RS“. U kategoriji radijskih priloga žiri je odlučio da dodijeli samo drugu nagradu Mirsadu Bajtareviću, novinaru BH radija, koji u svojim prilozima pokazuje sposobnost uočavanja problema marginalizovanih grupa u društvu.
Specijalna nagrada za izvještavanje u kontinuitetu dodijeljena je Mirjani Marković, novinarki lokalne televizijske stanice „Slobomir“ iz Bijeljine, čija emisija „Jednake mogućnosti“ može poslužiti kao primjer kako se mogu i trebaju pratiti životi i problemi osoba koje su uskraćene za pristup socijalnim, ekonomskim, političkim i kulturnim pravima. Posebna plaketa za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama dodijeljena je Petru Burgeru, dopisniku novinske agencije SRNA iz Doboja.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti