Održana promocija knjige

Slika_sa_promocije_knjjge_180412
Održana promocija knjige
Banja Luka, 19. april 2012.
U banjalučkom Demo fest klubu 18.aprila 2012.godine upriličena je promocija knjige „Propitivanje ženskih, feminističkih i muslimanskih identiteta – Postsocijalistički konteksti u BiH i na Kosovu“ koja je rezultat dvogodišnjeg istraživačkog projekta „Feminizam u postsocijalističkim kontekstima u BiH i na Kosovu“ koji je sproveo Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije sarajevskog Univerziteta. O knjizi su  govorili urednica dr Zilka Spahić-Šiljak i fra Marko Oršolić, direktor Međunarodnog multireligijskog interkulturnog centra „Zajedno“ Sarajevo, a promociju je moderirala dr Danijela Majstorović sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci.
Prema riječima dr Danijele Majstorović, riječ je o prvoj studiji ovakve vrste u našoj zemlji koja daje sliku feminizma u savremenom društvu BiH i Kosova, odnosno iskustvima, identitetima, pozicioniranju i aktivizmu žena u postsocijalističkom miljeu.
Fra Oršolić je naglasio vrijednost knjige sa aspekta slobode i vraćanja dostojanstva ženama u našem društvu. Knjiga dr Spahić-Šiljak otvara niz pitanja za buduće istraživače i istraživačice u regionu, među kojima je i ono zašto se žene u BiH i na Kosovu stalno pozivaju na zlatno doba socijalizma.
U banjalučkom Demo fest klubu 18. aprila 2012. godine upriličena je promocija knjige „Propitivanje ženskih, feminističkih i muslimanskih identiteta – Postsocijalistički konteksti u BiH i na Kosovu“ koja je rezultat dvogodišnjeg istraživačkog projekta „Feminizam u postsocijalističkim kontekstima u BiH i na Kosovu“ koji je sproveo Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije sarajevskog Univerziteta. O knjizi su  govorili urednica dr Zilka Spahić-Šiljak i fra Marko Oršolić, direktor Međunarodnog multireligijskog interkulturnog centra „Zajedno“ Sarajevo, a promociju je moderirala dr Danijela Majstorović sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci. Prema riječima dr Danijele Majstorović, riječ je o prvoj studiji ovakve vrste u našoj zemlji koja daje sliku feminizma u savremenom društvu BiH i Kosova, odnosno iskustvima, identitetima, pozicioniranju i aktivizmu žena u postsocijalističkom miljeu. Fra Oršolić je naglasio vrijednost knjige sa aspekta slobode i vraćanja dostojanstva ženama u našem društvu. Knjiga dr Spahić-Šiljak otvara niz pitanja za buduće istraživače i istraživačice u regionu, među kojima je i ono zašto se žene u BiH i na Kosovu stalno pozivaju na zlatno doba socijalizma.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti