Održan drugi modul „Rod i mediji“

drugi-modul-Konjic1
Održan Drugi Modul  „Rod i mediji“
Konjic, 27.-29.april 2012.
Dva mjeseca nakon Prvog modula, održan je Drugi modul  „Rod i mediji“ Ženske političke akademije od 27 do 29.aprila 2012.godine u Konjicu. Akademkinje iz političkih stranaka, organizacija civilnog društva i studentkinje iz Bosne i Hercegovine slušale su i aktivno učestvovale na predavanjima i radionicama iz oblasti roda i medija.  O tome kako čitati medijske sadržaje, analizirati sa rodnog stanovišta audio-vizuelne proizvode masovne kulture, kako su žene u BiH marginalizovane u štampanim medijima akademkinje su saznale od mr Lamije Kosović, Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije sarajevskog Univerziteta, dr Danijele Majstorović, banjalučki Filološki fakultet i novinarke iz Banja Luke Milkice Milojević.
Mr Jasmina Čaušević  i Valentina Pellizer iz Sarajeva održale su predavanje o rodno osjetljivom jeziku i feminističkom pristupu u upotrebi novih medijskih tehnologija,dok je posljednji dan Modula bio predviđen za trening pod nazivom „Nastupanje u medijima“  na kojem su polaznice, uz pomoć Tihomira Stanića,kamermana ATV BL i mr Dragane Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, simulirale pres konferencije i vjezbale kako se sto bolje medijski predstaviti.   Održavanje Trećeg  modul a Akademije na temu „Rod i moć“ planiran je jesen ove godine.
 Mr Jasmina Čaušević i Valentina Pellizzer iz Sarajeva održale su predavanje o rodno osjetljivom jeziku i feminističkom pristupu u upotrebi novih medijskih tehnologija, dok je posljednji dan modula bio rezervisan za trening pod nazivom „Nastupanje u medijima“ na kojem su polaznice, uz pomoć Tihomira Stanića, kamermana ATV BL i mr Dragane Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, simulirale pres konferencije i vježbale kako se što bolje medijski predstaviti. Održavanje trećeg  modula Akademije na temu „Rod i moć“ planiran je u jesen ove godine.Dva mjeseca nakon prvog modula, a u periodu od 27. do 29. aprila, održan je u Konjicu drugi modul „Rod i mediji“ Ženske političke akademije. Akademkinje iz političkih stranaka, organizacija civilnog društva i studentkinje iz Bosne i Hercegovine slušale su i aktivno učestvovale na predavanjima i radionicama iz oblasti roda i medija. O tome kako čitati medijske sadržaje i analizirati sa rodnog stanovišta štampane medije i audio-vizuelne proizvode masovne kulture, akademkinje su saznale od mr Lamije Kosović, novinarke Milkiice Milojević i dr Danijele Majstorović.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti