Podrška formiranju Ženske vlade na 9. sastanku u Doboju

doboj-9-sastanak
Podrška formiranju Ženske vlade na 9. sastanku  u Doboju
Doboj – Banja Luka, 29. juni 2012.
Projekti koji podržavaju i ohrabruju žene da budu aktivnije na društveno-političkoj sceni Bosne i Hercegovine su  korisni  i predstavljaju  korak naprijed ka demokratizaciji društva i, još važnije, jačanja građanske svijesti, istaknuto je na sastanku, koji je održan 26. juna u Doboju sa predstavnicima nevladinih organizacija u toj opštini. Ovim su predstavnici nevladinog sektora u Doboju podržali projekat  „Ženska strana politike“ i formiranje Ženske alternativne vlade u BiH, koja će, sem umrežavanja stručnjačkog ženskog potencijala i kritičkog promišljanja naše stvarnosti, izrazile su nadu Dobojčanke,  doprinijeti i procesu pomirenja u našem društvu. Prijedlozi na ovom sastanku za članice Ženske vlade su Slađana Bukejlović za ministarstvo kulture, prof. dr Jagoda Nedić za ministarstvo pravde ili ministarstvo za rodnu ravnopravnost.

Projekti koji podržavaju i ohrabruju žene da budu aktivnije na društveno-političkoj sceni Bosne i Hercegovine su korisni i predstavljaju korak naprijed ka demokratizaciji društva i, još važnije, jačanja građanske svijesti, istaknuto je na sastanku, koji je održan 26. juna u Doboju sa predstavnicima nevladinih organizacija u toj opštini. Ovim su predstavnici nevladinog sektora u Doboju podržali projekat „Ženska strana politike“ i formiranje Ženske alternativne vlade u BiH, koja će, sem umrežavanja stručnjačkog ženskog potencijala i kritičkog promišljanja naše stvarnosti, izrazile su nadu Dobojčanke, doprinijeti i procesu pomirenja u našem društvu.
Prijedlozi na ovom sastanku za članice Ženske vlade su Slađana Bukejlović za ministarstvo kulture, prof. dr Jagoda Nedić za ministarstvo pravde ili ministarstvo za rodnu ravnopravnost.
V.S.



Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti