Ženski pokret u nama, ženski pokret oko nas

fotka_za_sesiju_zlatiborka_popov
Alternativni oblici političkog djelovanja žena u BiH – Ženski pokret u nama, ženski pokret oko nas
Banjaluka, 17. april 2013.
Na sesiji, koja će biti upriličena u četvrtak 25. aprila 2013. godine sa početkom u 18.00 časova u galeriji “Boris  Smoje”, ul. Radićeva 11 u Sarajevu, mr Zlatiborka Popov Momčinović, profesorka na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, govoriće o ženskom pokretu kao kreativnoj i kontrakulturnoj snazi, koja proširuje horizonte političkog učešća u našoj zemlji kroz alternativni prostor. Dio sesije će biti posvećen profiliranju ženskog pokreta u BiH u posljednjih dvadeset godina, s naglaskom na drugačiju političku paradigmu koju su aktivistkinje izgradile i grade kroz vlastite grupe, organizacije, mreže i konverzacijske susrete koji se odupiru zavodljivom zovu sveopšte depolitizacije u koju vodi etnopolitika.
Čitalačka sesija je dio projekta „Ženska strana politike“ koji realizuje Helsinški parlament građana Banjaluka, a čiji je cilj afirmacija koncepta rodne ravnopravnosti u BiH.

Na sesiji, koja će biti upriličena u četvrtak 25. aprila 2013. godine sa početkom u 18.00 časova u galeriji “Boris Smoje”, ul. Radićeva 11 u Sarajevu, mr Zlatiborka Popov Momčinović, profesorka na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, govoriće o ženskom pokretu kao kreativnoj i kontrakulturnoj snazi, koja proširuje horizonte političkog učešća u našoj zemlji kroz alternativni prostor. Dio sesije će biti posvećen profiliranju ženskog pokreta u BiH u posljednjih dvadeset godina, s naglaskom na drugačiju političku paradigmu koju su aktivistkinje izgradile i grade kroz vlastite grupe, organizacije, mreže i konverzacijske susrete koji se odupiru zavodljivom zovu sveopšte depolitizacije u koju vodi etnopolitika.
Čitalačka sesija je dio projekta „Ženska strana politike“ koji realizuje Helsinški parlament građana Banjaluka, a čiji je cilj afirmacija koncepta rodne ravnopravnosti u BiH.



Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti