U susret Sedmici mira

pozivnica_16


Helsinški parlament građana i Fondacija CURE u saradnji sa Mrežom za izgradnju mira organizuju „Doručak sa novinarima“ i svečano otvaranje izložbe fotografija o marginalizovanim i ranjivim grupama, u ponedeljak 16. septembra/rujna u 12.00 časova, u galeriji Boris Smoje, ulica Radićeva 11, Sarajevo.

Mreža za izgradnju mira i ove godine obilježava Sedmicu/tjedan izgradnje mira od 15. do 22. septembra/rujna, pod nazivom OSJETI SNAGU MIRA!. Ovaj Doručak sa novinarima kao i izložba fotografija o marginalizovanim grupama predstavljaju početak obilježavanja sedmice/tjedna mira.

Na Doručku sa novinarima govorićemo o Sedmici mira i biće najavljene brojne aktivnosti  koji će se dešavati u najmanje 25 gradova u BiH. Takodje, biće predstavljena i izložba fotografija o marginalizovanim grupama u našem društvu.

Na sesiji govore Goran Bubalo, CRS Sarajevo i Aleksandar Žolja, hCa Banjaluka.

Izložba fotografija o marginalizovanim grupama i „Doručak sa novinarima“ su aktivnosti u okviru projekta X-Press II čiji cilj je senzibilizacija medija za izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u našem društvu kako bi, preko medija, uticali na relevantne institucije da poboljšaju javne politike i prakse prema ovim kategorijama stanovništva.



Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti