Predsjednica Ženske vlade uručila donaciju ženama iz „Izvora“ Zdena Sanski Most

izvor-zdena-sanski-most
Predsjednica Ženske vlade uručila donaciju ženama iz „Izvora“ Zdena Sanski Most
Prijedor  –  Banjaluka, 28. oktobar 2013.
Žene iz Zdene pokraj Sanskog Mosta nisu krile zadovoljstvo povodom finansijske pomoći koju im je u četvrtak u Prijedoru uručila predsjednica Ženske alternativne vlade BiH Murisa Marić. Riječ je o nedavno formiranom i multietničkom udruženju „Izvor“, koje broji  više od 40 žena iz Zdene i  okoline, koje se prijavilo na Javni poziv Ženske vlade za dodjelu pomoći pojedinkama i ženskim organizacijama u ruralnim i nerazvijenim dijelovima naše zemlje.  Naglasivši šta znači ova pomoć za daljnji razvoj  Udruženja u kojem samo jedna članica ima stalni posao, Rada Krupić, predsjednica  „Izvora“  zahvalila se Murisi Marić i Ženskoj vladi na ovom podsticaju kao i edukativnim radionicama u organizaciji DON-a iz Prijedora,nevladine organizacije koju vodi Predsjednica Murisa Marić, a  koji će članicama omogućiti da, sem izrade ručnih radova, prošire svoje aktivnosti  na krojenje, šivanje i prodaje odjeće i drugih artikala na izložbeno prodajnim mjestima.
„Ovo je prvi put da smo primile finansijsku pomoć od nekoga i veoma smo srećne zbog toga. Želimo puno toga naučiti a Murisa Marić i njeni edukatori su spremni da nam pomognu u tom smislu. To je način da ekonomski osnažimo žene u našem kraju“,  rekla je Rada Krupić.  Predsjednica Ženske vlade BiH Murisa Marić je obećala podršku ovim vrijednim ženama i djevojkama u vidu raznih radionica i predavanja na temu pisanja projektnih prijedloga, dekupaž tehnike i drugih korisnih oblasti.

Žene iz Zdene pokraj Sanskog Mosta nisu krile zadovoljstvo povodom finansijske pomoći koju im je u četvrtak u Prijedoru uručila predsjednica Ženske alternativne vlade BiH Murisa Marić. Riječ je o nedavno formiranom i multietničkom udruženju „Izvor“, koje broji više od 40 žena iz Zdene i okoline, koje se prijavilo na Javni poziv Ženske vlade za dodjelu pomoći pojedinkama i ženskim organizacijama u ruralnim i nerazvijenim dijelovima naše zemlje. Naglasivši šta znači ova pomoć za daljnji razvoj  Udruženja u kojem samo jedna članica ima stalni posao, Rada Krupić, predsjednica „Izvora“ zahvalila se Murisi Marić i Ženskoj vladi na ovom podsticaju kao i edukativnim radionicama u organizaciji DON-a iz Prijedora,nevladine organizacije koju vodi Predsjednica Murisa Marić, a koji će članicama omogućiti da, sem izrade ručnih radova, prošire svoje aktivnosti na krojenje, šivanje i prodaje odjeće i drugih artikala na izložbeno prodajnim mjestima.

„Ovo je prvi put da smo primile finansijsku pomoć od nekoga i veoma smo srećne zbog toga. Želimo puno toga naučiti a Murisa Marić i njeni edukatori su spremni da nam pomognu u tom smislu. To je način da ekonomski osnažimo žene u našem kraju“, rekla je Rada Krupić. Predsjednica Ženske vlade BiH Murisa Marić je obećala podršku ovim vrijednim ženama i djevojkama u vidu raznih radionica i predavanja na temu pisanja projektnih prijedloga, dekupaž tehnike i drugih korisnih oblasti.



Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti