U POTRAZI ZA GRAĐANKOM/GRAĐANINOM

Regionalna konferencija „U potrazi za Građankom/Građaninom: regionalni vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi““,  na kojoj  će sudjelovati oko stotinu aktivista, umjetnika, istraživača, novinara, predstavnika relevantnih institucija i međunarodnih podržavatelja, održaće se 13. aprila u Zagrebu. Konferenciju će otvoriti performans  Elme Selman „ Never. Again. Never Again?“, a za 19.00 časova je predviđeno otvaranje izložbe „Otpor, pokret, promjena: fragmenti aktivističkih i umjetničkih praksi od kasnih 80-ih“.

Cilj konferencije i pratećeg kulturnog programa je okupiti različite generacije, iz različitih  gradova, zemalja, interesnih područja i disciplina, i u dinamičnom druženju otvoriti raspravu o tome dokle smo stigli/e i kako dalje čuvati i graditi otvorena, pravedna i kreativna  društva, uprkos sve snažnijim antidemokratskim tendencijama.

Cijeli program partnerski su pripremili udruga GONG, Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, Helsinški parlament građana iz Banja luke, Anima iz Kotora, CIVIL iz Skopja, Kurziv iz Zagreba, Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu,  DOMINO i fondacija SOLIDARNA uz financijsku potporu programa Europa za građane.

Poziv i program konferencije dostupan je ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti