„Evropska socijalna povelja u našem zakonodavstvu“

Vijesti0 comments
picture 070

Biro za ljudska prava Tuzla i Helsinški parlament građana Banja Luka organizovali su 20.10.2009. godine u Banja Luci okrugli sto „Evropska socijalna povelja u našem zakonodavstvu“, na kojem je predstavljena analiza entitetskih zakona i njihova usklađenost sa Evropskom socijalnom poveljom.

Aleksandra Petrić uvodničarka i autorica Analize zakona RS, istakla je da je Analiza pokazala da su zakoni RS uveliko usklađeni sa Evropskom socijalnom poveljom u teoriji, međutim kada pogledamo koliko se ti zakoni u praksi sprovode situacija je totalno drugačija.

Helsinški parlament građana je najavio inicijativu za pokretanje izmjena i dopuna Porodičnog Zakona RS  zajedno sa ombudsmanom za djecu RS, Nadom Grahovac koja je na okruglom stolu prezentovala Porodični Zakon RS.

Učesnici, predstavnici različitih državnih institucija i nevladinih organizacija su pozdravili pokretanje ove inicijative i zaključili da je ova Analiza zakona jasno pokazala koliko su naši zakoni dobri ali njihova implementacija je jako loša.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.