Poziv za slanje informacija – Zajednički kalendar za 16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u BiH 2018

VijestiKomentari isključeni za Poziv za slanje informacija – Zajednički kalendar za 16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u BiH 2018

GLOBALNA TEMA KAMPANJE I RESURSNI PAKET ZA 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV RODNO ZASNOVANOG NASILJA

Koristimo priliku da vas informisemo da je globalna tema Kampanje 16 Dana aktivizma u 2018. godini:
“Zaustavimo rodno zasnovano nasilje u svijetu rada!”

Centar za globalno liderstvo zena (CGWL), organizacija koja koordinira kampanju 16 Dana aktivizma na globalnom nivou jos uvijek nije objavila resursne materijale za kampanju putem svoje web stranice. Ukoliko materijali budu uskoro dostupni, potrudicemo se da ih prevedemo na lokalni jezik i  putem mailing liste Zenske mreze BiH i drustvenih medija podijelimo sa svim zainteresovanim organizacijama/medijima/institucijama/aktivistima/aktivistkinjama.

Fondacija Udruzene zene Banja Luka  ce i ove godine koordinirati aktivnosti pripreme zajednickog Kalendara aktivnosti za kampanju 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem vas pozivamo da dostavite informacije o aktivnostima vase organizacije u okviru Kampanje 16 Dana aktivizma, slijedeci ova pitanja:

1. Datum (ukljucujuci i vrijeme i mjesto odrzavanja aktivnosti, odnosno vrijeme emitovanja ukoliko je poznato i rijec je o emisijama na radiju/TV):
2. Opis aktivnosti:  Pri pripremi informacija o aktivnostima za Kalendar, molimo vas da one budu sazete i kratke (2-3 recenice). U potpunosti razumijemo da zelite podijeliti sto vise informacija o vasim planiranim
aktivnostima. Predlazemo da opis svake planirane aktivnosti bude sazet, max. 2-3 kratke recenice, te da iskoristite mogucnost i dodate linkove na vase web stranice, Fejsbuk, Tviter, Instagram, Youtube ili druge profile na drustvenim mrezama, na kojima zainteresovane osobe/organizacije/institucije/mediji i dr. mogu saznati vise informacija o vasem radu i planiranim akcijama.

U slucaju da vasa organizacija organizuje vise aktivnosti na razlicite datume/vrijeme, molimo da navedete tacne datume i opise aktivnosti za svaku aktivnost posebno. Takodje, ukoliko niste sigurne/i kada ce se aktivnost desiti ili je provodite tokom cijelog perioda Kampanje, to i navedite.  Ukoliko postoji osoba u okviru vase organizacije koja je zaduzena za kontakte vezane za Kampanju 16 Dana, navedite njeno/njegovo ime i prezime, i kontakt informacije.

Buduci da ce informacije iz kalendara biti siroko javno dostupne, molimo vas da ne dajete privatne brojeve mobilnih telefona ukoliko ne zelite da mediji i osobe koje su zainteresovane za aktivnosti koriste ove kontakte.

Takodje vas molimo da posaljete svoje azurirane kontakt informacije:
Organizacija:
Grad:
Kontakt informacije:
Web stranica (ukoliko postoji):

Priprema BiH Kalendara  za 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja je veoma vazna i za nase lokalne napore usmjerene ka borbi protiv nasilja protiv zena u BiH, narocito u cilju podjele informacija, blagovremenog informisanja medija o datumima i kljucnim aktivnostima Kampanje na lokalnom nivou, kako bi isti sto bolje pokrili aktivnosti Kampanje. Kalendar je takodje bitan u smislu naseg zalaganja prema vladinim institucijama na svim nivoima u BiH, u cilju njihovog upoznavanja sa aktivnostima i ostvarivanje podrske u borbi protiv svih oblika nasilja protiv zena u BiH.

Molimo vas da kopirate pitanja i odgovor posaljete u zasebnoj e-mail poruci, Word dokumentu, na e-mail: aleksandra.petric@gmail.com, ili office@unitedwomenbl.org ili odgovorom na ovu poruku. Nakon prijema vasih informacija, dobicete kratku poruku potvrde da su vase informacije primljene i da ce biti uvrstene u zajednicki kalendar.

Molimo vas, da informacije dostavite sto prije mozete, a najkasnije do utorka, 20. novembra 2018. godine, kako bismo na vrijeme pripremile Kalendar i njegov prevod prije pocetka Kampanje.

Informacije o aktivnostima koje budu pristigle tokom trajanja Kampanje ce biti unesene u azurirani Kalendar koji cemo dostaviti svima nakon zavrsetka Kampanje.

Udruzene zene Banja Luka ce finalnu verziju zajednickog kalendara poslati svim organizacijama koje su poslale informacije i proslijediti na Zensku mrezu BiH, promovisati putem drustvenih mreza i proslijediti javnim servisima i drugim medijima u BiH. Pozivamo vas da i vi proslijedite finalni Kalendar, institucijama i medijima u vasim lokalnim zajednicama kako bismo zajedno sirile vijesti o nasim aktivnostima u okviru Kampanje.

Finalnu verziju Kalendara cemo kao i do sada prevesti na Engleski jezik i uvrstiti u globalni on line kalendar na stranici globalne kampanje 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja koju administrira Centar za globalno liderstvo zena, kako bi informacije o aktivnostima tokom kampanje u BiH bile dostupne aktivistkinjama i aktivistima sirom svijeta.

Molimo da budete solidarne_i i prosljedite ovu poruku svim organizacijama u vasoj lokalnoj zajednici za koje vam je poznato da planiraju aktivnosti tokom 16 Dana aktivizma, te ih pozovete da posalju informacije o svojim aktivnostima za zajednicki BiH kalendar.

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.