Da li je i kako serija „Seks i grad“ promijenila žene?

sex_i_grad
Da li je i kako serija „Seks i grad“ promijenila žene?
Banja Luka, 21. maj 2013.
Na sesiji, zakazanoj za utorak 28. maja  2013. godine sa početkom u 18.00 časova u sali br. 29 u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, Tanja Šljivar, dramaturginja i književnica iz Banjaluke, govoriće o popularnoj seriji „Seks i grad“, koja je izvršila veliki uticaj na žene širom svijeta pa i na Balkanu i šta ta serija nudi: novi identitet žena u potrošačkom i maskulinizovanom društva u kom žena dobija priliku da bude subjekat i ostvaruje svoje snove? Da li su ove „četiri njujorške jahačice apokalipse” pomjerile granice ženske emancipacije, krivci za toliko neudatih žena, djevojke iz komšiluka kojima vrišti biološki sat ili, po prvi put, imaju i novac i moć kao muškarci?
Čitalačka sesija je dio projekta „Ženska strana politike“ koji realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka, a čiji je cilj afirmacija koncepta rodne ravnopravnosti u BiH.


Banja Luka, 21. maj 2013.

sex_i_gradNa sesiji, zakazanoj za utorak 28. maja 2013. godine sa početkom u 18.00 časova u sali br. 29 u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, Tanja Šljivar, dramaturginja i književnica iz Banjaluke, govoriće o popularnoj seriji „Seks i grad“, koja je izvršila veliki uticaj na žene širom svijeta pa i na Balkanu i šta ta serija nudi: novi identitet žena u potrošačkom i maskulinizovanom društva u kom žena dobija priliku da bude subjekat i ostvaruje svoje snove? Da li su ove „četiri njujorške jahačice apokalipse” pomjerile granice ženske emancipacije, krivci za toliko neudatih žena, djevojke iz komšiluka kojima vrišti biološki sat ili, po prvi put, imaju i novac i moć kao muškarci?
Čitalačka sesija je dio projekta „Ženska strana politike“ koji realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka, a čiji je cilj afirmacija koncepta rodne ravnopravnosti u BiH.Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti