Održana radionica „Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“

Juče, 6.oktobra 2021. godine u Banjaluci je održana radionica „Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“  na kojoj je bilo riječi o razlici između pola i roda, da li je i zašto važna upotreba rodno odgovornog jezika, na koji način rodni stereotipi utiču na društvene odnose i kako prepoznati seksizam u javnom prostoru. Predstavnici/e organizacija civilnog društva, njih 27 iz 19 organizacija su na interaktivnoj radionici usvojili dodatna znanja i zaključili da je „potrebno organizovati više ovakvih radionica i raditi kontinuirano sa različitim ciljnim i starosnim grupama kako bi se podigla svijest o rodnoj (ne)ravnopravnosti i doprinijelo većoj jednakosti u društvu“, kako je jedna od učesnika/ca naveo/la u evaluaciji radionice.

„Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“ je prva u nizu radionica koju organizujemo na temu rodne ravnopravnosti, a s ciljem da osoblje organizacija civilnog društva bude rodno osviješteno i na taj način doprinese kvalitetnijoj implementaciji projekata i programa organizacije ali i unapređenju radne kulture unutar same organizacije. 

Radionica je dio aktivnosti projekta  „Urodnjavanje organizacija civilnog društva“ koji se realizuje uz podršku Fondacije Heinrich Boll.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti