Poziv na trening

Helsinški parlament građana (HPG) iz Banjaluke organizuje petu po redu online edukaciju pod nazivom  „Rodna ravnopravnost u procesu EU integracija“. Aktivnost se implementira u partnerstvu sa Fondacijom Heinrich Bӧll.

Akademija će se održati u rasponu od 31. maja do 6. juna i uključivaće 4 zoom radionice u trajanju od 2 sata i čitanje literature/gledanje videa tokom drugih dana u navedenom periodu. Cilj ove aktivnosti jeste izgradnja kapaciteta među studenticama i studentima iz različitih gradova BiH da analiziraju, nadgledaju i zagovaraju unapređenje ženskih ljudskih prava tokom integracije naše zemlje u EU. Online Akademija organizovaće se za grupu od oko 15 učesnika/ca dajući im odgovore na pitanja:  šta je rodna ravnopravnost, kako biti aktivan akter u javnom i političkom životu, ekološka pravda i kako uticati na tekuće procese EU integracija u BiH. Iako je trening namijenjen prvenstveno studentskoj populaciji, svi ostali zainteresovani su dobrodošli da nam se pridruže.

Kroz ovaj online kurs, vodiće vas predavač Dr Midhat Izmirlija uz podršku drugih trenera i trenerica. Predavanja neće biti samo teorijska. Prenos znanja u velikoj mjeri će se odnositi na lična iskustva, razmjenu znanja i što veću međusobnu interakciju.

Poslije treninga, svi zainteresovani će imati mogućnost pisanja radova na zadanu temu koji će biti objavljeni i prezentovani široj publici, ali i angažovani na drugim vrstama aktivnosti. Svi objavljeni studentski radovi na internet platformama HPG će biti skromno nagrađeni. U ovom procesu imaće podršku i mentora/ice. Kako bi prezentovali studentske analize i podijelili svoje informacije i znanje, studentice i studenti će također imati mogućnost planiranja svojih prezentacija kroz različite inicijative sa fakultetima, nevladinim organizacijama i novinarima.

Svi koji prođu ovu obuku postaju dio naše zajednice- ALUMNI kluba, te u zavisnosti od lične zainteresovanosti imaju priliku prisustvovati različitim događajima koje organizujemo. Osim toga, studentice i studenti će imati priliku da se sretnu uživo naredne godine kada planiramo godišnji sastanak ALUMNI grupe. Grupa okuplja sve generacije studentica i studenata koji su prošli ovu obuku. 

Ukoliko ste zainteresovani za Online akademiju, pošaljite nam svoje podatke (Ime i kontakt telefon) uz objašnjenje zašto želite da pohađate ovu edukaciju na mejl adresu bilic@hcabl.org (Bojana Ilić).

Veselimo se skorom upoznavanju i online učenju! Helsinški parlament građana BL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti