Prezentacija Smjernica za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Sa studentima i studenticama Pravnog fakulteta Univerziteta u Banja Luci u petak, 4.11.2022. godine  smo razgovarale o seksualnom uznemiravanju, pojavnim oblicima, inkriminaciji i mogućnostima za zaštitu i prevenciju.

Univerzitet u Banja Luci je usvojio Smjernice za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja čime je iskazana volja da se poštuju prinicipi ravnopravnosti polova i na Univerzitetu stvara atmosfera uzajemanog poštovanja studenata/ica, akademskog osoblja i svih zaposlenih.

Smjernice smo promovisale u saradnji sa Fondacijom Udružene žene i pozvale sve da ukoliko doživljavaju seksualno ili rodnozasnovano uznemiravanje da se ohrabre i prijave takva neželjena ponašanja. Prof.dr Ivanka Marković je studentima i studenticama pojasnila pojmove seksualnog uznemiravanja i normativno pravni okvir u ovoj oblasti.

Aktivnost je dio projekta “Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno nasilje i uznemiravanje” koji realizuje Fondacija Udružene žene, a koji je podržan od UN Women Bosnia and Herzegovina a finansiran od strane Švedske.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti