Promocija knjige “Novi kraj” Đurđice Čilić

U petak, 9. decembra 2022. u 19 časova u Domu omladine, a u okviru Dana Srđana u Banjaluci, biće održana promocija knjige “Novi kraj”, hrvatske autorice Đurđice Čilić.

 “Uz lik majke, u knjizi je podjednako snažno prisutna Bosna – ničija, svačija, realna i idealizirana, a od Đurđice neodvojiva jer “suviše joj duguje da bi je se odrekla.” Jedna od najvećih kvaliteta Novog kraja njegova je otvorenost za čitatelje. Bez imalo predrasuda i stilski izravno posreduje nimalo banalne priče. U jednostavnoj formi uhvaćena je čitava poezija života i zbog ove ćete knjige pozornije uočavati poetski trenutak u vlastitom životu – u prijevozu na putu do posla, u miru prve jutarnje kave, u izjavi punoj ljubavi koju vam dijete napiše na post-it papiriću, u svim onim partnerskim, prijateljskim i roditeljskim gestama koje našu svakodnevicu čine vrijednom divljenja i zahvalnosti”, napisala je o knjizi Maja Janković, profesorica hrvatskog i češkog jezika i književnosti.

Pridružite nam se na promociji ove zanimljive knjige!

Đurđica Čilić rođena je 1975. godine u Livnu, u BiH, odrasla u Vitezu. Docentica je na Katedri za poljski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i izvodi kolegije iz poljske književnosti, prevođenja i teorije književnosti. Godine 2010. obranila je doktorski rad pod naslovom “Oblikovanje autora u poeziji Czesława Miłosza i Tadeusza Różewicza”. Piše stručne i naučne radove o poljskoj književnosti 19. i 20. vijeka, književne recenzije te prevodi s poljskoga jezika, posebno poeziju.

Fotografija preuzeta sa: booksa.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti