Promocija knjige “Zbilje i tajanstva”

Helsinški parlament građana Banja Luka u saradnji sa Specijalnom bibliotekom za slijepa i slabovida lica RS organizovali su u petak, 11. septembra 2015. godine, promociju knjige proznih zapisa autorke Borke Tadić, pod nazivom “Zbilje i tajanstva”

Knjiga Zbilje i tajanstva” prozni je prvenac autorke koja iza sebe ima četiri zbirke poezije, ali i prvo štampano izdanje JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, za koje je najavljen i tonski zapis.
“Knjiga govori o plemenitosti, ljubavi, toplini, a najviše o prošlosti, onakvoj kakvu sam je zapamtila”, kaže Borka Tadić.
Osim odlomaka iz knjige, prisutni su mogli čuti i monodramu “Mala iz Linca, ja iz Čelinca”, priču o neobičnoj sudbini mladog Čelinčanina koju je izveo Svetozar Babić, a koja je nastala u produkciji Pozorišta mladih Dis i Centra za kulturu Čelinac. Takođe, promociju je upotpunila izvedba učenika JU Muzičke škole “Vlado Milošević”.

Ovaj kulturni događaj organizovan je u sklopu projekta „IN – Implementacija UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom u BiH“, koji Helsinški parlament građana Banja Luka sprovodi sa partnerskim organizacijama: Organizacija amputiraca „UDAS“, Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske, Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, a koji finansira Evropska unija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti