Radionica „Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“

Helsinški parlament građana BL poziva predstavnike/ce organizacija civilnog društva iz Banjaluke na radionicu „Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“ na kojoj ćemo se baviti pitanjima roda i pola, razgovarati o tome da li je i zašto važna upotreba rodno odgovornog jezika, na koji način rodni stereotipi utiču na društvene odnose i kako prepoznati seksizam u javnom prostoru.

Radionica će se održati 6. oktobra 2021. godine u hotelu Jelena u Banjaluci.

„Zašto je rodna ravnopravnost važna za sve?“ je prva u nizu radionica koju organizujemo na temu rodne ravnopravnosti, a s ciljem da osoblje organizacija civilnog društva bude rodno osviješteno i na taj način doprinese kvalitetnijoj implementaciji projekata i programa organizacije ali i unapređenju radne kulture unutar same organizacije. 

Ova radionica je namijenjena volonterima/kama, pripravnicima/cama, novozaposlenom osoblju organizacije i osobama koje se do sada nisu susretale sa ovom tematikom, ali i ostalima koje ova tema zanima.

Na radionicu možete prijaviti maksimalno tri osobe iz vaše organizacije, a molimo vas da nam do 29. septembra 2021. godine pošaljete prijave (potvrde učešća) na zumicevic@hcabl.org

Radionica je dio projekta „Urodnjavanje organizacija civilnog društva“ koji podržava Fondacija Heinrich Boll.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti