Za Radnu Ravnopravnost sa Umjetnicom Selmom Selman

Ukoliko dolazite iz Bihaća i imate između 7-18 godina, Helsinški parlament građana Vas poziva da uzmete učeše u kampanji #AŠtoNeBiMogla i radionicama za djecu i mlade koje će se održati sa priznatom bosanskohercegovačkom umjetnicom Selmom Selman, 29. i 30. januara 2022. godine u prostorijama  organizacije Alfa, u Bihaću.

Selma Selman je priznata likovna, medijska i performance art umjetnica, romskog porijekla, koja je osvojila brojne prestižne nagrade i koja aktivno učestvuje i izlaže na različitim festivalima.

Cilj edukativnih radionica “Za radnu ravnopravnost[1] sa umjetnicom Selmom Selman” je ohrabrivanje i motivisanje djece i mladih da diskutuju na teme rodne različitosti, kako bi se podstaklo smanjivanje rodnih razlika u upisu u škole, napredovanju i zadržavanju na svim nivoima obrazovanja i cjeloživotnog učenja za djevojke i mladiće, žene i muškarce.

Edukativno-kreativne radionice koje su namijenjene djeci uzrasta od 7-14 godina,  održati će se u subotu  29. Januara, d 10-16h sa pauzama za osvježenje i ručak.

Edukativno-kreativne radionice sa mladima uzrasta od 14-18 godina će se održati 30. januara (nedjelja), od 10-16h sa pauzama za osvježenje i ručak.

Radionice će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama, a maksimalan broj učesnika/ca je 15 po radionici. 

Ukoliko ste zainteresovani, molim Vas da nam potvrdite mailom učešće do srijede, 26. januara 2022. godine na email: smarkovic@hcabl.org.

Radionice se realizuju u sklopu projekta “Za rodnu ravnopravnost je potrebno dvoje, by Selma Selman!” koji je finansijski podržan odDeutsche Gesellschaft für  Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH ureda u BiH.


[1] Rodna= on+ona

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti