Zemlja za nas – promocija filma i panel diskusija

VijestiKomentari isključeni za Zemlja za nas – promocija filma i panel diskusija

Izuzetno nam je drago što Vas možemo pozvati na premijeru kratkog dokumentarnog filma “Zemlja za nas” koji će biti prikazan u ponedjeljak 27.7.2020 s početkom u 12 časova preko Zoom platforme.

Kroz ovaj film ćemo otkriti koja je to najteža riječ na našem jeziku koja je zadavala problem našim sagovornicima da je nauče, da li se plaše promaje, kako je biber došao u BiH, koje tri riječi najbolje opisuju građanke i građanke BiH, te zašto su kameleon, jež, konj, pas,…asocijacije na Bosnu i Hercegovinu.

Sve ovo će nam reći šest stranaca/kinja koji su došli u BiH, slučajno ili namjerno, zaljubili se u nju i ostali ovdje da žive i dijele sve probleme i (ne)lakoće života u našoj državi i pet pripadnika/ca nacionalnih manjina koji svojim radom doprinose razvoju BiH.

Nakon premijere filma, imaćete priliku da popričate sa nekim od protagonist/kinja filma na panel diskusiji:

  1. Yamenom Hrekesom, uspješnim mladim Sirijcem koji je završio elektrotehnički fakultet u Siriji, a u Banjaluci psihologiju i kojeg je Ministarsvo vanjskih poslova BiH proglasilo osobom od naročitog značaja i dodijelilo mu državljanstvo BiH,
  2. Švicarskom sveštenicom Helenom Jaggi Kosić, začetnicom permakulture u BiH,
  3. Nestorom Ruiz, Špancem iz Madrida koji je život posvetio očuvanju prirode i ljepota BiH,
  4. Sinišom Morettijem, prijeklom iz Italije, koji se bavi humanitarnim radom
  5. Davorom Ebnerom, porijeklom iz Austrije i frontmenom grupe Regina

Da biste dobili ulaznicu za premijeru, odnosno link i podatke za Zoom platformu, molim Vas da pošaljete prijavu na: zumicevic@hcabl.org

Vidimo se!!!!

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.