Osnovan ženski Klub poslanika u Parlamentu RS

ukljuciseKomentari isključeni za Osnovan ženski Klub poslanika u Parlamentu RS

Neformalni Klub žena poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske osnovan je  u Banjaluci, i to iz svih poslaničkih klubova i grupa, izjavila je poslanik SNSD-a Dušica Šolaja.

“Ovaj neformalni klub zalagaće se za afirmaciju položaja žena u sferi politike, ali i generalno u društvu, zajednički će se boriti za veća ženska prava, za veću i bolju dječju i socijalnu zaštitu i njima srodne oblasti”, istakla je Šolaja.

Ona je nakon sjednice Inicijativnog odbora rekla da formiranje tog kluba ne utiče na politička opredjeljenja i stranačku pripadnost postojećim poslaničkim klubovima i političkim partijama.

Gordana Vidović iz Kluba poslanika PDP-a rekla je da će do kraja januara klub žena poslanika sačiniti i predočiti plan i program rada.

Sonja Karadžić-Jovičević iz Kluba poslanika SDS-a rekla je da je najmanji problem ko će biti predsjednik ovog kluba, da li će imati predsjedavajuću ili će biti rotacije, već je bitno da su se sve žene poslanici saglasile da je ovakav klub potreban, kao i da će se međusobno podržavati.

(Srna)

COPYRIGHT © 2014. ALL RIGHTS RESERVED.