Održan sastanak sa delegacijom SIDA-e i Ambasade Švedske u BiH

Predstavnice partnerskih organizacija Fondacije Kvinna till Kvinna imale su juče, 1. marta 2023. godine priliku da razgovaraju o svom radu i podijele iskustva žena u dugogodišnjim procesima izgradnje mira u BiH sa švedskom delegacijom koju su činile ambasadorica Švedske u BiH Johanna Strömquist, šefica razvojnog programa u Sida-e u BiH Eva Smedberg, Lisa Curman – programska menadžerica u Švedskoj ambasadi, Carin Jämtin, generalna direktorica Sida-e i Lisa Fredriksson, šefica Eurolatinskog odjela.

Razgovarale smo o važnosti rada neformalnih inicijativa Građanke za ustavne promjene i Mir sa ženskim licem, počecima i nastajanju ženskih pokreta u BiH, ulozi žena u procesima izgradnje mira i suočavanja sa prošlošću, političkoj situaciji i mnogobrojnim izazovima s kojima se susreću organizacije civilnog društva u BiH.

Sastanku su prisustvovale predstavnice neformalnih inicijativa – Mir sa ženskim licem i Građanke za ustavne promjene, predstavnice Fondacije “Lara” iz Bijeljine, HO “Horizonti” iz Tuzle, Fondacije “Udružene žene” i Helsinškog parlamenta građana iz Banjaluke.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti