Patrik Mun na izložbi stripa u Banjaluci

ak

Američkom ambasadoru u BiH Patriku Munu juče su, u prostorijama “Američkog kutka” u Banjaluci, predstavljeni radovi polaznika Škole stripa i karikature koju je organizovao Helsinški parlament građana i skulpture koju su radili članovi organizacije UDAS.

Aleksandar Žolja iz Helsinškog parlamenta građana je objasnio da je Škola stripa i karikature organizovana u sklopu projekta “X-press: društveno uključivanje putem medija” čiji cilj je bio da afirmiše strip i karikaturu kao novinarske forme izražavanja i motiviše polaznike da kroz svoje strip junake predstave potrebe i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju različite marginalizovane i ranjive grupe u našem društvu, kao što su osobe sa invaliditetom, stare osobe, žrtve nasilja u porodici i sl.

Željko Volaš iz organizacije UDAS je predstavio radove autora skulptura navodeći da se radi o ljudima koji su stradali od mina koje i dalje predstavljaju jedan od gorućih problema u BiH.  Volaš se zahvalio gospodinu Munu na podršci Sjedinjenih Američkih Država u oblasti razminiravanja u BiH.
Ambasador Mun je sa autorima stripova i skulputra razmijenio mišljenja u prijatnoj atmosferi u Američkom kutku u Banjaluci.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti