Sastanak sa zamjenicom predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova: SEKSUALNU IZNUDU inicirati u zakone

Pojam seksualne iznude je potrebno da bude prepoznat u zakonima u BiH i postoji potreba za iniciranjem da se to desi, zajednički je zaključeno na sastanku koji je danas, 25. marta, održan sa Rejhanom Dervišević, zamjenicom predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, poslanicom u Predstavničkom domu PS BiH i članicom Zajedničke komisije za ljudska prava.

Predstavnica Helsinškom parlamenta građana Banja Luka je poslanicu upoznala sa kampanjom „Seksualna iznuda je korupcija. Prekinimo ćutanje“, ciljevima kao i dosadašnjim istraživanjima i Analizom propisa u vezi seksualne iznude.

Iako se seksualna iznuda, kao spoj seksualnog uznemiravanja (sa pozicije moći, autoriteta…) i korupcije, dešava i u javnom i u privatnom sektoru, ova društveno neprihvatljiva pojava još uvijek nije formalno-pravno uvedena u zakone u BiH.

Kampanja „Seksualna iznuda je korupcija. Prekinimo ćutanje!“ je dio projekta „Građani/ke u borbi protiv tihe korupcije“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti