Živa biblioteka za novinare/ke 24. juna u Kući ljudskih prava Banja Luka

Živa biblioteka ispunjena živim knjigama predstavlja efikasan, zanimljiv i empatičan način za prevazilaženje predrasuda, jače povezuje ljude i brisanje stereotipa, pa smo tako jedno od njihovih “čitanja” spremili za novinare/ke 24. juna od 18 časova u Kući ljudskih prava  Banja Luka, u ulici Srpska 5.

Žive knjige su osobe koje će podijeliti, odnosno ispričati baš vama, svoje priče i životna iskustva kao otvorene knjige.

Umjesto da čitate riječi na papiru, imaćete priliku poslušati fascinantne priče živih knjiga, a ova inovativna forma storytellinga omogućava slušaocima da dublje razumiju svijet i različite životne stranice kroz prizmu drugih ljudi.

Na ovom događaju imaćete i priliku razgovarati sa živim knjigama o njihovim iskustvima i naučenim lekcijama.

Žive knjige ne samo da obogaćuju našu kulturu i razumijevanje različitih perspektiva, već podstiču empatiju i dijalog među ljudima.

Ovaj događaj nije samo prilika za medijsko izvještavanje, već i prilika za inspiraciju i promišljanje o tome kako storytelling na ovaj način može da transformirati naše stavove i stvara prilike za nova prijateljstva i kontakte.

Čitanje živih knjiga će trajati od 18 do 19 časova, a nakon toga je planirano osvježenje i neformalno druženje u Kući ljudskih prava Banja Luka.

Broj učesnica/ka je ograničen, pa vas molimo da svoje prisustvo potvrdite do 21. juna (do petka), a za sve dodatne informacije možete se obratite na: bilic@hcabl.org i viliktarevic@hcabl.org.

Ova aktivnost, koju realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka, se implementira u partnerstvu sa Fondacijom Heinrich Bӧll.

Inače, predstavljanje ovog koncepta ćemo nastaviti kontinuirano za predstavnike/ce medija i u narednom periodu.

Radujemo se vašem dolasku.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti