Osnivanje ALUMNI kluba

Helsinški parlament građana (HPG) iz Banjaluke svake godine organizuje online edukaciju pod nazivom  „Rodna ravnopravnost u procesu EU integracija“. Cilj ove aktivnosti jeste izgradnja kapaciteta među studenticama i studentima iz različitih gradova BiH da analiziraju, nadgledaju i zagovaraju unapređenje ženskih ljudskih prava tokom integracije naše zemlje u EU. Poslije treninga, svi zainteresovani imaju mogućnost pisati radove na zadanu temu koji se objavljuju i prezentuju široj publici.

Svi koji prođu ovu obuku postaju dio naše zajednice, te u zavisnosti od lične zainteresovanosti imaju priliku prisustvovati različitim događajima koje organizuje HPG. Upravo zbog toga, ovog vikenda u Sarajevu smo osnovali alumni klub zajedno sa do sada tri generacije polaznika ove edukacije.

Alumni klub je grupa za sve one koji su bili dio ovog obrazovnog programa, a žele ostati u vezi s nama i sa drugim kolegicama i kolegama. Cilj je uspostavljanje i održavanje veze između Helsinškog Parlamenta građana  i bivših polaznika i polaznica online akademije kao i podsticanje međusobne saradnje kako bi zajedničkim djelovanjem imali jači uticaj na pitanja ravnopravnosti polova i EU integracija. HPG želi uspostaviti trajnu vezu sa svojim studenticama, studentima i aktivisticama, aktivistima, te ih informisati o aktivnostima, svojim razvojnim planovima i programima edukacija. Također, nakon niza zoom sesija, željeli smo upoznati  jedne druge uživo i svi zajedno provesti prijatno vrijeme razmjenjujući iskustva i ideje.

Aktivnost je dio projekta „Akademija za ženska prava“ podržanog od Fondacije Heinrich Bӧll.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnovije vijesti